Новини Шульгинської сільської ради

06 Травня, 2021 р., 08:46
Відповідно до Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» до Єдиного реєстру ОВД було подано повідомлення ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «СТРАТУМ УКРАЇНА» про плановану діяльність, яка підлягає оцінці впливу на довкілля, а саме: «видобування вуглеводнів, в т.ч. влаштування свердловин, облаштування свердловин та родовища, переробка та підготовка корисних копалин на Євсугському родовищі, в т.ч. Східно-Євсугській площі та Західно- Євсугській площі, що знаходиться в адміністративних межах Новоайдарської та Нижньотеплівської територіальних громад Щастинського району і Шульгинської територіальної громади Старобільського району Луганської області».
15 Квітня, 2021 р., 14:47
Комітет з питань екологічної політики та природокористування розглянув лист народного депутата України, голови підкомітету з питань лісових ресурсів, об'єктів тваринного та рослинного світу, природних ландшафтів та об'єктів природно-заповідного фонду Овчинникової Ю.Ю. стосовно масової загибелі птахів, в тому числі червонокнижних видів, на території Херсонської області, зокрема біосферного заповідника «Асканія-Нова». Голова підкомітету поінформувала про ситуацію, яка склалася на території Херсонської області внаслідок отруєння хімічними засобами захисту рослин червонокнижних птахів. Протягом тривалого часу співробітники біосферного заповідника «Асканія-Нова» щодня на території та в його околицях знаходять загиблих птахів. Наразі загинуло вже майже 2000 птахів, в тому числі червонокнижних. Дослідження показали, що причиною загибелі птахів стало отруєне зерно, оброблене агрохімікатом бродіфакумом, який використовують для боротьби з гризунами. Наразі відкрито 9 кримінальних проваджень за фактом забруднення або псування земель (стаття 239 Кримінального кодексу України) та за фактом службової недбалості (стаття 367 Кримінального кодексу України).
14 Квітня, 2021 р., 16:25
З метою попередження пожеж у природних екосистемах та забезпечення пожежної безпеки об’єктів з масовим перебуванням людей нагадуємо про неприпустимість випалювання сухої трави та сухостою, спалювання дерев та сміття.
14 Квітня, 2021 р., 16:24
Щорічно пожежі в природних екосистемах завдають непоправного збитку природі та державі. Найбільша кількість пожеж, як правило, припадає на весняно-літній період. Причиною 90% пожеж в природних екосистемах є діяльність людини. У вихідні і святкові дні ліс відвідує велика кількість громадян, що призводить до різкого зростання джерел вогню. Причинами численних пожеж у природних екосистемах є необережне поводження з вогнем дітей та дорослих, спалювання сміття поблизу житлових будинків і на території, прилеглій до лісових масивів, іскри з вихлопних труб автотранспорту, блискавки, самозаймання промасленого обтирального матеріалу, ефект фокусування сонячних променів на склі та консервних бляшанках, залишених людьми на природі.
13 Квітня, 2021 р., 16:01
Стаття 77. Порушення вимог пожежної безпеки в лісах
22 Березня, 2021 р., 10:52
ВБФ «Серце до серця» (http://sercedoserca.com.uа) веде громадську діяльність з метою розвитку волонтерського руху в нашій країні. Організація збору коштів у рамках благодійної акції є тільки один із методів реалізації цієї мети.
18 Березня, 2021 р., 13:33
Уряд схвалив Порядок зарахування частини акцизного податку з пального до місцевих бюджетів та затвердив частки акцизу на І півріччя 2021 року

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь