Рука допомоги повертається

Рука допомоги повертається

З 1 січня наступного року в Україні починає діяти державна програма, яка перетворюватиме малозабезпечених і довготривалих безробітних на підприємців. Механізми цієї програми були успішно апробовані в пілотному проекті «Рука допомоги», який був реалізований Міністерством соціальної політики України за підтримки Світового банку в межах проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України» у 2016-2019 роках. Тоді понад 230 довготривалих безробітних у трьох областях отримали безвідсоткову поворотну допомогу від держави на початок власної справи. Більше 90% з них успішно працюють і сьогодні.

Відповідальність за нехтування безпекою праці

Відповідальність за нехтування безпекою праці

Останнім часом, все частіше відбуваються нещасні випадки та професійні захворювання на підприємствах з причин невиконання роботодавцями, посадовими особами і працівниками вимог Закону України «Про охорону праці» від 14.10.1992 №2694-ХІІ та прийнятих відповідно до нього нормативно-правових актів з охорони праці.

Щодо захисної споруди цивільного захисту

Щодо захисної споруди цивільного захисту

Шульгинська сільська рада з метою надання консультативної допомоги населенню під час звернень до підрозділів ГУ ДСНС України про місце знаходження захисної споруди цивільного захисту на території Шульгинської ради повідомляє, що даний об’єкт знаходиться за адресою: с. Шульгинка, вул. Центральна, 12К, Шульгинська сільська лікарська амбулаторія загальної практики сімейної медицини.

Свято  вишиванки 2021 р.

Свято вишиванки 2021 р.

Вишиванка – це особлива національна традиція українців. А сам День вишиванки – хоч поки ще й не офіційне свято – покликане к сприянню єдності і культурного відродження всього багатонаціонального українського народу. Тож нехай це свято зітре кордони й об’єднає українців по всьому світу!

Вакцинація від COVID-19

Вакцинація від COVID-19

Шульгинська сільська лікарня загальної практики сімейної медицини запрошує мешканців громади провакцинуватися від гострої інфекційної хвороби COVID-19 вакциною AstraZeneca швейцарського виробництва. За довідками звертатися за телефоном: 050-010-68-72.

Проводиться всеукраїнський конкурс журналістських робіт 2021 року

Проводиться всеукраїнський конкурс журналістських робіт 2021 року

Всеукраїнський конкурс журналістських робіт «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади» проводиться Мінрегіоном з метою залучення регіональних ЗМІ до всебічного висвітлення процесів децентралізації.

Інформація для зацікавлених осіб у сфері ЖКГ

Інформація для зацікавлених осіб у сфері ЖКГ

Інформуємо Вас, що з 19 по 21 жовтня 2021 р. на території Міжнародного виставкового центру (Київ, Броварський проспект, 15) відбудеться ХІХ Міжнародний конгрес «Інституційні та технічні аспекти реформування житлово-комунального господарства», у складі якого пройдуть виставкові заходи, об'єднані спільною метою - застосування кращих світових практик в житлово-комунальному господарстві України, удосконалення системи управління в житловому секторі, енергоефективності в будівництві, стратегії розвитку водопровідно-каналізаційного господарства, системи тарифоутворення, забезпечення населення якісною питною водою, сучасного стану та проблем водних ресурсів, технологій очищення стічних вод, розробки національної стратегії поводження з відходами задля обміну досвідом та здобуття нових плідних контактів, впровадження сучасних стандартів та всебічного реформування галузі:

Правила розміщення пасіки на землях лісового фонду

Правила розміщення пасіки на землях лісового фонду

Розміщення пасіки в лісі, регламентовано відповідно до положень Порядку заготівлі другорядних лісових матеріалів і здійснення побічних лісових користувань в лісах України, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 23 квітня 1996 року № 449, а саме:

До уваги виконавців землевпорядних робіт

До уваги виконавців землевпорядних робіт

Шульгинська сільська рада Старобільського району Луганської області з метою підготовки лота до продажу права оренди на земельних торгах та відбору виконавця земельних торгів проводить закупівлю послуг з виконання робіт з розробки проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки комунальної власності, орієнтовною площею 0,8000 га, яка розташована в межах населеного пункту с. Шульгинка, та за даними Державного земельного кадастру враховується в Шульгинській сільській раді і віднесена до категорії земель громадської забудови.