До уваги водіїв вантажівок!

До уваги водіїв вантажівок!

Нагадуємо про сезонні обмеження руху великовагових транспортних засобів  у денну пору, а також заборону руху окремими категоріями транспорту дорогами місцевого значення.

Всеукраїнський конкурс наукових робіт

Всеукраїнський конкурс наукових робіт

Державна установа «Інститут економіко-правових досліджень імені В.К. Мамутова Національної академії наук України» з її Центром перспективних досліджень і співробітництва з прав людини у сфері економіки, Секретаріат Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Донецький науковий центр НАН України та МОН України, Український координаційний центр з підвищення правової освіти населення проводять Всеукраїнський конкурс наукових робіт «Соціально відповідальне ведення бізнесу – складова сталого розвитку» з нагоди 30-ї річниці Незалежності України.

До відома страхувальників: е-лікарняний

До відома страхувальників: е-лікарняний

Відповідно до наказу МОЗ України від 01.06.2021 № 1066 «Деякі питання формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність та проведення їхньої перевірки» із 04 червня по 31 серпня 2021 року в Україні передбачено перехідний період впровадження електронних листків непрацездатності. При цьому, протягом зазначеного періоду медичні заклади будуть формувати як медичні висновки про тимчасову непрацездатність, які є підставою для створення електронних листків непрацездатності, так і видавати паперові лікарняні. ;

Боротьба з амброзією – справа кожного

Боротьба з амброзією – справа кожного

Із року в рік  на території всієї країни гостро постає питання боротьби з амброзією полинолистою. Шкодочинність цього карантинного бур’яну надзвичайно велика. Вона не тільки засмічує посіви, але і наносить шкоду організму людини – викликає  амброзійний поліноз та може призвести до бронхіальної астми. Нажаль повністю ліквідувати вогнища амброзії практично неможливо через різноманітні властивості виду.