Недостатність сну значно впливає на психічне здоров’я та загальну якість життя

Дата: 08.08.2023 15:31
Кількість переглядів: 200

Виття сирени щоночі унаслідок загрози ракетних атак росії має неабиякий вплив на якість та тривалість сну українців. Під час війни, коли багато людей переживають велике психічне навантаження, зокрема, стрес та панічні атаки – це все часто призводить до появи безсоння та може спровокувати загострення психічних розладів.

Недостатність сну значно впливає на психічне здоров’я та загальну якість життя. Так, у здорових дорослих короткотривалі наслідки недостатності сну включають підвищену вразливість до стресу, погіршення якості життя, емоційний дистрес та розлади настрою, порушення пам’яті та когнітивні порушення, складнощі з виконанням завдань.

Дізнатись більше про важливість та користь сну, причини відсутності, а також про дієві способи покращення його якості можна прослухавши онлайн-лекцію від Центру громадського здоров’я  https://www.youtube.com/watch?v=Emo5CuwjQiY&t=3836s

Довготривалими наслідками недостатності та порушення сну можуть бути проблеми з вагою, гіпертонія, серцево-судинні хвороби, діабет 2 типу тощо. Недостатність сну і наслідки цього можуть звести нанівець переваги здорового способу життя.

Саме тому за ініціативи першої леді Олена Зеленська була розроблена Національна програма психічного здоров’я та психосоціальної підтримки громадян Ти як?. Завдання програми, над якою спільно працюють фахівці міністерств, ВООЗ та громадського сектору - створення системи сервісів і послуг, які зможуть підтримати людину, коли вона не справляється самостійно.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень