Збалансоване харчування важливе для підтримки здоров’я серця та судин
Формуй свою здорову тарілку за допомогою сервісу "Про здорове": https://bit.ly/34wLdlF й обов'язково додавай продукти з інфографіки.
А ми тим часом нагадаємо рекомендації щодо здорового харчування:
- вживай 400 г (або 4-5 порцій) овочів та фруктів щодня. 1 порція — це 1 фрукт чи овоч середнього розміру.
- не досолюй їжу — у щоденному раціоні має бути не більше 1 ч. л. солі. Уникай вживання прихованої солі, яка зазвичай міститься у ковбасах, соусах, консервах.
- добова доза доданого цукру до 10 ч. л. Доданий цукор міститься у цукерках, шоколаді, випічці, меді, солодких напоях тощо.
- їж більше клітковини — це корисні цільнозернові каші, бобові та горіхи. Такі продукти знижують рівень холестерину в крові.
- вживай менше трансжирів — магазинної випічки, фастфуду. Краще обирай жирну рибу, рослинні олії, горіхи, насіння — це унікальні джерела омега-3 жирних кислот, які корисно впливають на стан серцево-судинної системи.
- стеж за кількістю порцій, аби не переїдати.
Більше інформації на сайті: https://bit.ly/3LQDfMV