Доброчесність- це про себе!

Дата: 01.07.2024 12:54
Кількість переглядів: 127

Представляючи Всеукраїнська Асоціація об'єднаних територіальних громад зі всіх куточків України, та будучі начальником військової адміністрації , ділилася досвідом які є запобіжники щодо корупції на місцевому рівні.

Яким чином наша асоціація та місцеві громади планують залучати ветеранів в громади.

Які основні коррупційні ризики для відновлення є на місцевому рівні.

Доброчесне відновлення України після війни включає в себе імплементацію ефективної ветеранської політики, а місцеве самоврядування грає ключову роль у цьому процесі.

Формування ветеранської політики.

Місцеві органи влади сприяють формуванню та реалізації ветеранської політики на місцевому рівні. Це включає створення програм і підтримки для ветеранів, які повертаються до мирного життя після служби. Такі програми можуть включати підтримку в пошуку роботи, надання житла, медичне обслуговування та психологічну допомогу.

Залучення ветеранів до процесу післявоєнного відновлення.

Місцеве самоврядування може активно залучати ветеранів до різних проєктів і ініціатив відновлення та розвитку місцевих громад. Ветерани часто мають цінний досвід і знання, які можна використовувати у будівництві, інфраструктурних проєктах, розвитку сільського господарства та інших галузях.

Психологічна та соціальна підтримка.

Місцеві органи влади мають забезпечувати соціальну і психологічну підтримку для ветеранів і їх сімей. Це може включати консультації, групову підтримку, а також створення умов для соціальної інтеграції ветеранів у місцевій громаді.

Місцеве самоврядування в Україні відіграє важливу роль у забезпеченні ветеранів післявоєнного періоду не лише матеріальною підтримкою, але й психологічною та соціальною інтеграцією. Це сприяє їхньому успішному поверненню до цивільного життя та важливе для загального процесу відновлення країни після конфлікту.

І, як завжди, власні приклади і власне бачення.

Вірю в Україну, а ще більше в наших захисників!

Начальник Шульгинської СВА Наталя Петренко.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень