Чому варто підтримувати самоорганізацію в громаді

Дата: 07.02.2022 08:21
Кількість переглядів: 5641

Фото без описуФото без опису2 лютого в Шульгинській територіальній громаді пройшла перша навчальна зустріч в рамках проєкту «Дієва демократія на рівні територіальних громад Луганщини» з метою отримання навичок використання різних форм локальної демократії та представництва інтересів громад, зокрема створення органів самоорганізації населення (ОСН). Експерти ГО «Громадська ініціатива Луганщини» та учасники розглядали питання  для чого ОСН в територіальних громадах. Питання, які розглядалися:

  • яка правова основа для створення ОСН та його місце в системі місцевого самоврядування; взаємовідносини органів місцевого самоврядування та ОСН;
  • як організувати ефективну роботу ОСН та мобілізувати громадян в населених пунктах територіальної громади, на території проживання яких після об’єднання не розташовані органи місцевого самоврядування.

      Особливу увагу було приділено моделі співпраці публічних суб’єктів, які представляють інтереси територіальної громади: місцеві депутати, старости та ОСН.

Учасники розбиралися, чім відрізняється інститут старост та ОСН (законодавство, процедура створення, статус, територія діяльності, повноваження, фінансування тощо). В той же час всі шукали ресурсні можливості взаємодії та посилення спроможності старости та ОСН при вирішенні питань розвитку громади.

Наприкінці заходу  організатори  узгодили подальший графік співпраці.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь