Шульгинська територіальна громада готова приєднатися до руху самоорганізації

Дата: 24.10.2021 20:07
Кількість переглядів: 7999

         В Шульгинській територіальній громаді відбулася перша інформаційна сесія в рамках нового проєкту «Дієва демократія на рівні територіальних громад Луганщини». Під час зустрічі експерти ГО «Громадська ініціатива Луганщини» презентували рівні та сучасні форми участі та самоорганізації населення та інститутів громадянського суспільства в процесі вирішення місцевого розвитку.

        Особливим аспектом спроможності будь-якої громади в складному регіоні є необхідність належного представництва інтересів мешканців всіх населених пунктів, в тому числі на території проживання яких після об’єднання не розташовані органи місцевого самоврядування. Державна та регіональна політика в цій частині зараз сконцентрована лише на розбудові інституту старост, позиціонуючи його як єдиний спосіб комунікації.   Але згідно чинного законодавства старости не обираються мешканцями та підзвітні лише місцевої  раді та підконтрольні голові ТГ.   Що робити? Створювати органи самоорганізації населення та ефективно використовувати інструменти місцевої демократії!  Тим паче, коли громада має першу в Україні таку шалену ресурсну базу!

       В ході заходу учасники прийняли рішення про створення відповідної робочої групи щодо корегування Статуту територіальної громади, обговорили важливість питання самоорганізації мешканців та узгодили подальший графік співпраці.

 

#IRF

 #EU4USociety

#ПрямуємоРазом 

#MovingForwardTogether.

      Захід проведено ГО «Громадська ініціатива Луганщини» в рамках проєкту «Дієва демократія на рівні територіальних громад Луганщини» за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety. Матеріал відображає позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь