«Вогнеборці»: Генерал Державної Пожежної Служби Республіки Польща відвідав Луганщину та Полтавщину

Дата: 04.10.2021 16:08
Кількість переглядів: 3304

Фото без опису22-23 вересня відбулись польсько-українські координаційні зустрічі  в рамках проєкту «Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні». З цією метою до України прибув Марек Ковальський, генерал Державної Пожежної Служби Республіки Польща у відставці, голова керівного  комітету проєкту, член правління Асоціації Добровільних пожежних команд Республіки Польща. 

 

Генерал Ковальський та Лілія Атнажева  — координаторка проєкту, зустрілися з очільниками Головних Управлінь Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Луганській та Полтавській областях для налагодження механізмів співпраці. Сторони обговорили, як найефективніше застосувати досвід ґмін Республіки Польща для покращення системи цивільного захисту в українських територіальних громадах. У фокусі також – підготовка до навчальних візитів представників громад та ДСНС України, які заплановані на жовтень-листопад поточного року.  

 

Делегація Представництва Фонду міжнародної солідарності спільно з партнерами з ДСНС України також побували у двох селах, в яких планується створити Добровільні пожежні команди. У селі Шульгинка Шульгинської сільської територіальної громади активно проводяться будівельні роботи з облаштування приміщення, в якому перебуватиме осередок Добровільної пожежної команди. На наступний рік кошти на підготовку приміщення для пожежників мають бути виділені і для  села Голубівка Рубіжанської міської територіальної громади.

 

 

 

Нагадуємо, що 21 вересня, в рамках проєкту відбувся всеукраїнський вебінар «Досвід Польщі з організації Добровільних пожежних команд», організований спільно з Асоціацією  об’єднаних територіальних громад. У вебінарі взяли участь представники і Державної служби України з надзвичайних ситуацій . Під час вебінару спікери — Агнєшка Пясецька, експертка проєкту, та Даніел Вуйцик, комендант Добровільної пожежної команди Гміни Бжостек — поділилися досвідом з організації та підготовки Добровільних пожежних команд, розглянули питання фінансової підтримки, а також вказали на важливість мотиваційного компоненту.

Фото без опису

Проєкт «Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні» реалізується Фондом міжнародної солідарності у рамках програми "U-LEAD з Європою" і співфінансується програмою польської співпраці задля розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь