Що таке е-лікарняний

Дата: 19.08.2021 15:56
Кількість переглядів: 272

Терміни «листок непрацездатності» та «медичний висновок про тимчасову непрацездатність», порядок функціонування Електронного реєстру листків непрацездатності, а також порядок формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність визначено в Порядку організації ведення Електронного реєстру листків непрацездатності та надання інформації з нього, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019  № 328 (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 31.03.2021 № 323) (далі – Порядок №328), наказі Міністерства охорони здоров’я України «Деякі питання формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність та проведення їхньої перевірки» від 01.06.2021 № 1066.

Згідно Порядку №328 листок непрацездатності – це сформований (виданий) програмними засобами Реєстру на підставі медичного висновку про тимчасову непрацездатність або документа, що засвідчує факт усиновлення дитини, і зареєстрований за єдиним реєстраційним номером листка непрацездатності у Реєстрі електронний документ, що є підставою для звільнення від роботи, оплати перших п’яти днів тимчасової непрацездатності, призначення матеріального забезпечення та надання соціальних послуг відповідно до законодавства про загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Медичні висновки про тимчасову непрацездатність зобов’язані формувати заклади охорони здоров’я та фізичні особи-підприємці, які отримали ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики та здійснюють експертизу з тимчасової втрати працездатності.

Інформацію про сформований листок непрацездатності громадянин  зможе перевірити в особистому кабінеті на веб-порталі Електронних послуг Пенсійного Фонду України (пункт меню «Мої листки непрацездатності») .

Страхувальнику (роботодавцю) в особистому кабінеті на веб-порталі Електронних послуг ПФУ  надається інформація по листках непрацездатності осіб, які працюють у страхувальника за трудовою книжкою (пункт меню «Листки непрацездатності»).

Страхувальник також має можливість перегляду, формування та друку заяв-розрахунків по листках непрацездатності (пункт меню «Заяви-розрахунки»).

За детальною інформацією щодо оплати е-лікарняних звертатися до Старобільського відділення, адреса: м.Старобільськ, вул Миру, 5, тел.: (06461)2-28-02.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь