Боротьба з амброзією – справа кожного

Дата: 29.06.2021 15:45
Кількість переглядів: 401

Із року в рік  на території всієї країни гостро постає питання боротьби з амброзією полинолистою. Шкодочинність цього карантинного бур’яну надзвичайно велика. Вона не тільки засмічує посіви, але і наносить шкоду організму людини – викликає  амброзійний поліноз та може призвести до бронхіальної астми. Нажаль повністю ліквідувати вогнища амброзії практично неможливо через різноманітні властивості виду.  

В процесі вирішення цієї проблеми на засіданні Старобільської районної комісії з питань ТЕБНС  винесено рішення щодо розробки Програм  локалізації та ліквідації амброзії полинолистої органами місцевого самоврядування на підвідомчих територіях. На даний момент усі ОТГ затвердили оперативні плани  боротьби з карантинним бур’яном  на 2021 рік. 

Відповідно до вимог санітарних норм (ст.22 ЗУ«Про забезпечення санітарного та епідемічного добробуту») знищенням амброзії мають займатися не лише органи виконавчої влади, місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації але й громадяни повинні утримувати надані в користування чи належні їм на праві власності земельні ділянки і території.

Отже лише спільними зусиллями ми зможемо призупинити розповсюдження злісного карантинного бур’януамброзії полинолистої. Не можна стояти осторонь. Адже знищення амброзії збереже і  здоров’я людей, і чистоту довкілля.

Головний спеціаліст відділу карантину рослин 

ГУ Держпродспоживслуби в Луганській обл. 

О. Довгановська


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень