Правила розміщення пасіки на землях лісового фонду

Дата: 11.05.2021 16:04
Кількість переглядів: 1564

Розміщення пасіки в лісі, регламентовано відповідно до положень Порядку заготівлі другорядних лісових матеріалів і здійснення побічних лісових користувань в лісах України, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 23 квітня 1996 року № 449, а саме:

  • Найбільш придатними для розміщення пасік є мішані ліси з наявністю медоносів: липи, клена, верби, горобини, жимолості, крушини, глоду, чорниці, малини, вересу, калини, терну тощо.
  • Період розміщення вуликів і пасік визначається залежно від календарних термінів цвітіння медоносів.
  • Місця розміщення вуликів і пасік визначаються постійними користувачами земельних ділянок лісового фонду з урахуванням умов ведення лісового господарства та спеціального використання лісових ресурсів.
  • З метою раціонального використання медоносів лісу і лучного різнотрав'я ділянки для розміщення вуликів і пасів виділяються переважно на узліссях, галявинах і інших не вкритих лісовою рослинністю землях.

Окремо слід зазначити, що відповідно до ст. 15 Закону України «Про бджільництво» розміщення пасік на землях лісового фонду здійснюється безоплатно з урахуванням вимог Лісового кодексу України. Оплата проводиться лише за самий бланк лісового квитка близько 47 грн.

Для отримання дозволу на розміщення пасіки потрібно звернутися до ДП «Старобільське ЛМГ»:

- письмова заява,

- копія паспорта власника пасіки та ідентифікаційний код,

- копія паспорта пасіки.

Користувачі повинні виконувати вимоги щодо охорони лісів, бо під час використання лісових ресурсів можуть бути допущені різні порушення: знищення або пошкодження лісових насаджень, порушення ґрунтового покриву, спричинення пожежі, забруднення та засмічення. Розміщення пасік у місцях масового відпочинку людей забороняється.

Порушення лісового законодавства тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність відповідно до закону.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь