Отримали відповідь щодо автобусного маршруту Орлівка - Сєвєродонецьк АС

Дата: 24.02.2021 08:29
Кількість переглядів: 1788

5 лютого 2021 року Шульгинська сільська рада направила листа до Департаменту розвитку, утримання мережі автомобільних доріг області, промисловості, транспорту та зв’язку Луганської облдержадміністрації з проханням посприяти у вирішенні питання, стосовно продовження рейсів на міжміському автобусному маршруті Орлівка – Сєвєродонецьк АС у період з 12.02.2021 до 31.03.2021 якщо не в тому ж обсязі, що і до введення обмежень, то, хоча б, три рази на тиждень. На цей лист була отримана наступна відповідь:

«На Ваш лист до Департаменту розвитку, утримання мережі автомобільних доріг області, промисловості, транспорту та зв’язку облдержадміністрації від 05.02.2021 № 146 щодо відновлення автобусного сполучення у напрямку Орлівка – Сєвєродонецьк в межах повноважень повідомляємо.

Частиною другою статті 19 Конституції України органи державної влади, їх посадові особи зобов’язані діяти лише в межах повноважень та у спосіб, що передбачений Конституцією та законами України.

Перевезення пасажирів на міжміському внутрішньообласному автобусному маршруті загального користування № 601 «Орлівка – Сєвєродонецьк АС (ч/з Старобільськ АС)» (далі – маршрут № 601) здійснює автоперевізник ФОП Федура Ю.М. (далі – Перевізник) на підставі договору, умовами якого передбачено, що Перевізник зобов’язаний чітко дотримуватись схеми маршруту та затвердженого розкладу руху автобусів. Також має право обмежувати або припиняти перевезення на час надзвичайної ситуації або невідворотної за даних умов події.

За інформацією Перевізника, невиконання рейсів на маршруті № 601 дійсно мало місце, у зв’язку із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19 серед водіїв і персоналу, який готує транспортні засоби для виходу на маршрути, та технічною несправністю транспортного засобу. Дію цих надзвичайних обставин неможливо передбачати і це має безпосередній вплив на виконання взятих Перевізником зобов’язань.

З метою реалізації профілактичних заходів з попередження порушень водіями транспортного законодавства з керівництвом Перевізника проведено додаткову роз’яснювальну роботу щодо необхідності виконання положень Закону України «Про автомобільний транспорт» і Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 18.02.1997 № 176, а також підвищення якості перевезень та чіткого дотримання розкладів руху автобусів.

Питання організації якісних перевезень пасажирів на приміських та міжміських (внутрішньообласних) автобусних маршрутах області перебуває на постійному контролі Департаменту.»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь