Cемінар Майстерні представництва та комунікації з владою в ОТГ в форматі «Foresight-майстерня змін».

Дата: 07.11.2019 13:56
Кількість переглядів: 430

Фото без описуФото без описуФото без опису

В Шульгинської новоствореної громаді пройшла перша частина

Майстерні представництва та комунікації з владою в ОТГ

 

         У жовтні 2019 р. в Луганської області в Шульгинської об’єднаної територіальної громаді експертами Луганської обласної громадської організації «Громадська ініціатива Луганщини» було проведено перша частина семінарів Майстерні представництва та комунікації з владою в ОТГ в форматі «Foresight-майстерня змін».

Семінар був поділений на три блоки. Під час першого була вивчена структура громади, її одиниці та інфраструктурні об’єкти, та виявлено комунікаційні потоки, їх характер. Також з учасниками були обговорені проблеми розірваних зав’язків, які спричиняють конфліктні ситуації. Протягом другого блоку слухачі ознайомились з рівнями та причинами конфліктів в ОТГ, їх структурою, а також дізнались про принципи активного слухання і тез переговорів та діалогу. Він надав учасникам можливість отримати інформацію щодо можливих існуючих конфліктів та конфліктних ситуацій. Цей блок надав змогу зібрати та проаналізувати ситуації потенціальних або існуючих конфліктів в ОТГ. Третій блок був практичним і включав в себе низку вправ, які моделюють конфліктні ситуації у громаді. Він націлений на запобігання конфліктів у майбутньому, пошук шляхів вирішення цих ситуацій, вибір форми розв’язання конфліктних ситуацій (наприклад, в сфері освіти, в сфері моделювання роботи голови та депутатів), виявлення осіб, які здатні вирішити ці конфлікти.

Учасники Шульгинської ОТГ дуже активно приймали участь у обговоренні, активно брали участь у практичному блоці семінару для чіткого визначення проблем, аналізу їх виникнення та їх картагруфання. Протягом заходу учасники малювали карту громади, складали соціальний профіль та аналізували зв’язки взаємодії між різними соціальними групами. Виявилось, що громада достатньо згуртована, за думкою учасників, але є певні зв’язки, які мають фрагментарний характер. Наприклад, одна з учасниць назвала розірвані зв’язки між школами та медичними працівниками. Під час брейнштормінгу учасники обговорили варіанти сталого співробітництва серед усіх верств населення, серед професійних груп тощо. Також виробили банк проблем та конфліктних ситуацій, серед яких були названі конфліктні ситуації з сусідніми школами, низькою компетентністю деяких депутатів, міжособистісні конфлікти, тощо. На основі цих даних був складений сценарій цих конфліктів.

      Захід проведено ЛОГО «Громадська ініціатива Луганщини» в рамках проекту «Забезпечення ефективної комунікації в об’єднаних громадах Луганщини як основа їх сталого розвитку» за фінансової підтримки МФ «Відродження».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь