В Шульгинській ОТГ продовжують роботу над Статутом громади

Дата: 19.02.2020 15:53
Кількість переглядів: 670

 

                В Шульгинській ОТГ продовжують роботу над Статутом громади

 

       В Шульгинській ОТГ продовжують роботу над Статутом територіальної громади. 5 лютого 2020 р. в  Шульгинській ОТГ відбулася сесія сільської ради, депутати проголосували за схвалення проекту рішення «Про затвердження Статуту Шульгинської сільської територіальної громади». Зараз у мешканців ОТГ є можливість додати свої пропозиції та рекомендації.            

        Для забезпечення спроможності новоствореної ОТГ в регіоні є необхідність нормативного закріплення та належного захисту інтересів периферійних громад, на території проживання яких після об’єднання не розташовані органи місцевого самоврядування. Тому важливо впровадити для них стійку модель взаємодії та комунікації через збалансування інтересів органів місцевого самоврядування та периферійних громад із використанням інструментів місцевої демократії, зокрема Статут територіальної громади.

        Наявність такого документу дає рівноправний доступ до всіх ресурсів громади, можливість впливати на процес прийняття рішень.       

        Нагадуємо, що між Шульгинською сільською радою та ЛОГО «Громадська ініціатива Луганщини» підписано Меморандум про співпрацю, метою якого є розробка проекту Статуту. В ході проведених раніше заходів учасники прийняли рішення про створення відповідної робочої груп щодо розробки Статуту, обговорили інструменти місцевої демократії та узгодили подальший графік співпраці.

         Заходи проводяться ЛОГО «Громадська ініціатива Луганщини» в рамках проекту «Забезпечення ефективної комунікації в об’єднаних громадах Луганщини як основа їх сталого розвитку» за підтримки  МФ «Відродження» (Програма «Демократична практика»). 

 

                   

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь